Waarom de Aangiftecheck

De Aangiftecheck is een initiatief van de Bond voor Belastingbetalers. Wij komen op voor de belangen van de Nederlandse belastingbetaler. De Bond voor Belastingbetalers vindt dat de wetgever zuinig, zinnig en zorgvuldig moet omgaan met het innen en uitgeven van belastinggeld. Met de Aangiftecheck bieden we de Nederlandse particuliere belastingbetaler een concreet hulpmiddel bij de jaarlijkse belastingaangifte (ib-aangifte). 

De Bond voor Belastingbetalers heeft verschillende onderzoeken uitgevoerd onder haar achterban. Uit een van die onderzoeken blijkt dat mensen zekerheid willen hebben over hun eigen belastingaangifte. Het gaat dan niet alleen om de juistheid van hun eigen aangifte, maar ook om de bevestiging dat zij geen geld laten liggen. Veel mensen vinden de jaarlijkse aangifte lastig en daarom is zekerheid juist voor hen belangrijk. 

Ander onderzoek toont aan dat belastingbetalers geld laten liggen in hun belastingaangifte. Uit onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat mensen niet altijd aanspraak maken op hun recht op inkomensondersteunende maatregelen, zoals heffingskortingen en toeslagen. Sterker nog, naarmate het inkomen lager is, stijgt het ondergebruik van deze regelingen, terwijl inkomensondersteuning juist voor deze mensen is bedoeld.

Twijfel je over je belastingaangifte en zoek je hulp? Gebruik dan de Aangiftecheck en controleer je aangifte op de meest gemaakte fouten. Veel mensen twijfelen over de juistheid van hun belastingaangifte en zijn op zoek naar zekerheid. De Aangiftecheck biedt jou een second opinion, geeft tips en berekent voordelen.

Check je belastingaangifte