Hoe werkt de Aangiftecheck

Ieder jaar moet je, samen met 11 miljoen andere particuliere belastingplichtigen, aangifte doen voor de inkomstenbelasting. De Aangiftecheck biedt jou een hulpmiddel hierbij. De Aangiftecheck controleert op de meest vergeten fiscale voordelen. Deze online second opinion kijkt onder meer of bij fiscaal partners de beste verdeling is toegepast, of je geen kortingen bent vergeten, en of je wel optimaal gebruik hebt gemaakt van je aftrekposten.

Iedere gebruiker ontvangt relevante belastingtips over zijn aangifte. Het gaat om zaken als:

Via de startknop hieronder doorloop je eenvoudig het stappenplan. Aan het eind ontvang je per e-mail een rapport met jouw persoonlijke tips. Kortom, de Aangiftecheck biedt jou een snelle belastingcheck en een doorberekening van je aangifte inkomstenbelasting. Laat dit veelal gratis belastingadvies voor jou als particulier niet liggen!

Bijdrage in de kosten van de Aangiftecheck
De Aangiftecheck beoordeelt gratis je aangifte op vele punten. Na het uploaden van je aangifte geven wij vervolgens aan hoeveel tips we voor je hebben en wat je directe voordeel zal zijn. Dat is voordeel dat je meteen te zien krijgt, en dus direct te behalen is door het aanpassen van je eigen aangifte.
Is je voordeel minder dan € 100, dan is het persoonlijke rapport gratis. En wanneer je een aanzienlijk voordeel realiseert (€ 100 of meer), dan vragen wij een bijdrage van € 25. Wij zijn continu bezig met het onderhouden en verbeteren van de Aangiftecheck  En dat kost geld. Vandaar ook dat we daarnaast iedereen vragen een donatie te doen aan de Bond voor Belastingbetalers. Lees meer

Tenslotte. Uit recent onderzoek samen met het consumentenprogramma Kassa! blijkt dat de mensen die de Aangiftecheck gebruiken minimaal hetzelfde resultaat krijgen als de mensen die een belastingadviseur inschakelen voor hun aangifte. Wel bleek de Aangiftecheck meer tips en voordeel op te leveren dan het inschakelen van een extern adviseur.

Check je belastingaangifte