Wat kost de Aangiftecheck

De Aangiftecheck levert bij ongeveer 20% van de gebruikers een direct voordeel op. Als de Aangiftecheck na controle een financieel voordeel vaststelt, dan garanderen wij dit ook. In ruil hiervoor vraagt de Bond voor Belastingbetalers je om een bijdrage voor het gebruik en onderhoud van de Aangiftecheck. De bijdrage is als volgt:

Directe voordeel is meer dan:Maar minder dan:Bijdrage
€ 10€ 50€ 4,99
€ 50€ 100€ 9,99
€ 100€ 200€ 24,99
€ 200 € 500€ 49,99
€ 500€ 1000€ 99,99
€ 1000€ 199,99

Hoe werkt het?

Je ontvangt per e-mail een persoonlijk rapport. Hierin staat hoe je het voordeel kan verzilveren. We vertellen je hoe je je aangifte moet aanpassen. Dit aanpassen doe je vervolgens zelf. Dat doen we bewust zo. Daardoor weet je altijd wat je naar de Belastingdienst stuurt.

Wat is altijd gratis?

De Aangiftecheck controleert altijd je aangifte inkomstenbelasting op de meest gemaakte fouten. Zolang er geen financieel voordeel is, blijft het gebruik van de Aangiftecheck gratis. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Staat er iets in je aangifte wat we vreemd vinden, dan staat dat in je persoonlijke rapport met tips. Dit is altijd gratis.
  • Soms vermelden wij ook tips waarmee je in de toekomst mogelijk belasting kan besparen. Bij deze tips vermelden we altijd hoeveel voordeel ze ongeveer kunnen opleveren. Omdat we het voordeel van deze tips niet kunnen garanderen, zijn deze tips gratis.

Wat is extra?

Als we vaststellen dat je (veel) belasting moet bijbetalen, dan bieden wij de mogelijkheid om een toelichting te vragen met uitleg waarom je moet bijbetalen. Dat helpt je om je belastingaangifte te begrijpen. Deze uitleg kost € 4,99. Het je ook een direct voordeel in je aangifte? Dan is deze uitleg vanzelfsprekend gratis, maar betaal je de bijdrage voor het directe voordeel.

Waarom vragen we een bijdrage?

De Bond voor Belastingbetalers wil zoveel mogelijk belastingplichtigen helpen om zekerheid te krijgen over hun belastingaangifte. De Aangiftecheck is hiervoor een belangrijk instrument. Het ontwikkelen en onderhouden van de Aangiftecheck is niet gratis. Vandaar dat wij een bijdrage vragen van die gebruikers die zelf ook voordeel hebben van de Aangiftecheck.

Check je belastingaangifte