Machtiging voor het ontvangen van aanslagen

Bij het uploaden van de aangifte in de Aangiftecheck kun je ons machtigen voor het ontvangen van een kopie van de belastingaanslag inkomstenbelasting. Voor het ontvangen van de kopie aanslag werken wij samen met het belastingadvieskantoor Bokkz (zie hieronder). De onderstaande informatie vind je ook in het persoonlijke rapport van de Aangiftecheck.

Met je akkoordbevinding geven wij aan de Belastingdienst door dat je akkoord bent dat wij een kopie van de aanslag ontvangen. Je ontvangt uiteraard deze aanslag zelf ook nog (schriftelijk en in Mijn Belastingdienst). Doe je samen met je partner aangifte? Dan vragen wij voor beiden een afzonderlijke machtiging aan.

Brief van de Belastingdienst

De Belastingdienst stuurt je in het geval van toestemming enkele weken later een brief. Daarin vragen zij je nogmaals toestemming voor het door ons ontvangen van de aanslag. Je kunt dan beslissen of je definitief akkoord gaat met de machtiging.
In de brief staan 2 mogelijkheden genoemd:

  • Als je akkoord gaat, hoef je niks te doen
  • Ben je alsnog niet akkoord, dan kun je het formulier dat bij de brief zit invullen en verzenden aan de Belastingdienst.

Bewaar de machtigingsbrieven die je van de Belastingdienst ontvangt goed. Je hebt dan altijd de intrekkingscode. Deze heb je nodig wanneer je de registratie van de machtiging weer wilt intrekken.

Controle aanslag inkomstenbelasting

De Belastingdienst legt over enkele weken tot maanden de aanslag op. Wij ontvangen via de machtiging een digitale kopie daarvan. Op dat moment controleren wij of de aanslag overeenstemt met de aangiftegegevens, zoals vermeld in de aangifte die je geüpload hebt. Wij zullen je daarover per e-mail informeren. Let op! Je aan de Belastingdienst verzonden aangifte kan altijd afwijken van de geüploade aangifte bij de Aangiftecheck. 
Indien nodig attenderen wij je tijdig op de mogelijkheden van bezwaar en uitstel van betaling. En zodra er meer bekend is over de compensatieregelingen voor de box 3-belastingheffing zullen wij je daar ook over informeren.

Machtiging is eenmalig!

Het is goed om te weten dat de machtiging alleen geldt voor de aanslag inkomstenbelasting van het betreffende jaar. Het is dus geen doorlopende machtiging, en ook niet voor andere jaren of andere belastingsoorten.

De belastingadviseurs van Bokkz

Wij werken voor het ontvangen van de belastingaanslagen samen met de fiscaal juristen van Bokkz. Bokkz is een belastingadvieskantoor en ontwikkelt daarnaast belastingsoftware. Zij hebben de Bond ook geassisteerd in de procedures voor de box 3-belastingheffing. Bokkz is gevestigd te Almere. Bokkz gaat samen met de Bond je aanslag beoordelen, termijnen bewaken en indien nodig assisteren bij de box 3-compensatieregelingen. In de machtingsbrief die je van de Belastingdienst ontvangt, staat Bokkz B.V. namens de Bond vermeld als intermediair.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de machtiging, over Bokkz of heb je een andere vraag over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Dat kan er e-mail naar info@aangiftecheck.nl. Je kunt ons op werkdagen ook bellen tussen 13.00u en 17.00u op 070-7620120. En voor meer informatie over de Bond voor Belastingbetalers verwijzen wij je graag door naar de website www.bondvoorbelastingbetalers.nl.

Check je belastingaangifte