5 nieuwe features Aangiftecheck in 2021

De professionals van De Aangiftecheck hebben het afgelopen jaar niet stilgezeten. We hebben nauw geluisterd naar de feedback van onze gebruikers, voor wie we een controle op de belastingaangifte hebben uitgevoerd. Met deze feedback hebben we met ingang van 2021 een aantal ingrijpende wijzigingen ondergaan. In deze blog lees je daarom alles over de vijf nieuwe features van de Aangiftecheck, om  per 1 maart 2021 nog beter je belastingaangifte te controleren.

De vijf features

  1. 250+ controlepunten op elke belastingaangifte
  2. Inkomsten uit het buitenland
  3. Nu ook voor zzp’ers
  4. Hypotheek wel of niet aflossen
  5. Totstandkoming belastingaanslag

Feature 1: 250+ controlepunten op elke belastingaangifte

Per 1 maart 2021 controleren wij automatisch iedere belastingaangifte razendsnel op ruim 250 controlepunten. Deze controlepunten bestaan uit de meest gemaakte fouten, vergissingen en gemiste voordelen in de jaarlijkse belastingaangifte. Op deze manier streven de BvB en haar partners ernaar om de berekeningen, tips en informatie foutloos aan te leveren. Zo ben je verzekerd van een betrouwbare controle over je belastingaangifte, en kun je op basis van onze tips en informatie je voordeel behalen. Kom je onverhoopt toch fouten tegen, aarzel dan niet ons te informeren. Waarom De Aangiftecheck is opgericht, voor wie dit precies is en hoe wij te werk gaan lees je op onze website.

Feature 2: inkomsten uit het buitenland

Inkomsten uit het buitenland kunnen een belastingaangifte al snel ingewikkeld maken. Ontvang je bijvoorbeeld een pensioen uit het buitenland, dan kan dit ofwel in Nederland, ofwel in het buitenland belast zijn. Zodra het pensioen in Nederland belast is, spreken we van een zogenoemde verrekenmethode welke van toepassing is. Is het pensioen in het buitenland belast, dan hebben we te maken met een vrijstellingsmethode.

Uit het belastingverdrag met het land dat je pensioen uitbetaalt volgt welke van de twee methoden van toepassing is. Bij elk buitenlands pensioen beoordeelt De Aangiftecheck of de juiste methode van belasten is toegepast. Op deze manier voorkomen we enerzijds fouten en anderzijds eventuele nabetalingen.

Feature 3: nu ook voor zzp’ers

De Aangiftecheck is op vele verzoeken ingegaan en inmiddels ook geschikt voor zzp’ers. Uiteraard wordt een ondernemersaangifte ook gecontroleerd op punten rondom de eigen woning, vermogen en aftrekposten. Ook een optimale verdeling tussen partners komt aan bod. Maar er is meer. Zo controleert De Aangiftecheck in 2021 bijvoorbeeld of er wel sprake is van een onderneming, of je de ondernemersfaciliteiten wel juist toepast en of de fiscale oudedagsreserve juist berekend is. Ook kijken we naar de kosten in de onderneming en letten daarbij ook op de wel of niet aftrekbaarheid van de kosten. Ook een mogelijk recht op investeringsaftrek en de mogelijkheid tot willekeurige afschrijving komen aan bod.

Feature 4: hypotheek wel of niet aflossen?

De vierde nieuwe feature met De Aangiftecheck heeft betrekking op het wel of niet aflossen van je hypotheek. Voor veel spaarders kost spaargeld geld, toch? Dit geldt niet in de laatste plaats, vanwege de hoge belastingheffing in box 3. Soms is het zelfs fiscaal voordelig om spaargeld aan te wenden ter aflossing van je hypotheek.

Kijk eens met De Aangiftecheck naar de gevolgen, als je een deel van je spaargeld aanwendt om je hypotheek af te lossen. Wij maken nu automatisch een berekening en maken daarbij uiteraard enkele aannames van de mogelijke gevolgen. Waarom? Het geeft je een inzicht in wat het gevolg is als je je hypotheek voor een deel aflost, waar jij misschien wel voordeel uit haalt.

Feature 5: totstandkoming belastingaanslag

Tot slot biedt De Aangiftecheck per 1 maart 2021 ook uitleg over de belastingaanslag in het algemeen. Zo krijg je antwoord op vragen als: ‘Waarom moet bij betalen?’ en ‘Hoe kan het dat ik zoveel (of zo weinig) terugkrijg?’. Veel mensen vragen zich af waarom ze meer of soms juist minder belasting moeten betalen. Jij misschien ook. Ter verduidelijking ontvangen gebruikers van De Aangiftecheck daarom een overzicht, waarin wordt uitgelegd hoe je belastingaanslag tot stand is gekomen.

Belastingaangifte berekenen met De Aangiftecheck

Heb je nog vragen naar aanleiding van onze vijf nieuwe features om je belastingaangifte te berekenen? Of ben je benieuwd naar jouw kans op voordeel? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar!

Terug naar PUBLICATIES

Check ook je belastingaangifte